torsdag 23 augusti 2012

Skolstart, arbete och att bara vara tid!

Semestern är slut och vardagen är här visst känns det rätt okej! Man är tillbaka på jobbet och det känns efter bara en dag att man nästan inte varit därifrån och visst är det konstigt för det är en likadan känsla varje år. Första veckorna är man något tröttare och det är trögare att vakna till på morgonen. Men efter lite kaffe och frukost så är man pigg igen.
 
 
Barnen är lika trötta och det beror nog också på att det är svårare komma i säng i tid på kvällarna. Att få komma tillbaka till skolan igen är bra och alltid lika kul att få träffa kompisarna igen efter ett långt sommarlov. Och visst behöver vi komma in i vardagsrutinerna igen men det tar några veckor för schema ska bli klart, vilka aktiviteter vi ska planera in, hur tider och dagar passar ihop. Även läxläsningen behöver planeras för att fungera bra när man är någorlunda pigg och kanske inte för mycket vid varje till fälle.
 

Att bara få vara!

 
Vi får inte heller glömma bort att faktiskt  planera in att ha tid över till att bara få vara, kunna komma hem efter en skoldag och veta att man inte behöver ge sig iväg igen utan få vara hemma hela kvällen. För i vårt livs pussel behöver vi mer än någonsin bara få ta det lugnt
 
 
Att planera underlättar väldigt och om man dessutom tycker om planering gör saken lite lättare men tänk alla som inte tycker om det eller har svårt för det. Puh puh då är det nog lite tyngre! Men oavsett hur vi känner glöm inte bort att planera in "att bara vara tid"!!!!

Och visst är det förskräckligt att bara behöva planera för det eller hur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar